Åh vilken härlig start på hösten!

by | Sunday, Sep 9, 2018

Ett av sensommarens coolaste party under Summer Design Week var nog det som Cocobello hade hos Moooi i deras snygga showroom på Norr Mälarstrand. Vi hade fått den stora glädjen och möjligheten att bjuda in alla våra cocobellosar till fest.

Jenny Lundén som är en sann entreprenör har skapat showroomet som är välkomnade och ombonat med en quirky twist, för att just vara en varm mötesplats. Särskilt inspirerande för mig eftersom jag är mycket förtjust i Mooois udda och ibland humoristiska design, med rötter i den holländska traditionen. Jenny älskar, precis som vi, att skapa en plats för kreativa och öppna människor.  Hon gillar de oväntade mötena som kan ge möjligheter till nya samarbeten och konstellationer. Härifrån styr hon sin del av Mooois försäljning till butiker och projekt i Sverige, Norge, Finland och Island.

Jag har träffat Moooi och intervjuat Marcel Wanders både i Milano och i Amsterdam. Thérèse har fotat. Så för snart ett år sedan öppnade Moooi sitt 4:e showroom i världen, något som Jenny hade jobbat för i flera år. Att det ligger på Norr Mälarstrand i mina hoods gör inte saken sämre. Här kan du läsa ett utdrag ur min intervju med Marcel.

Stan bjöd på sin härligaste sensommarkväll

Under Stockholm Design Week i februari bjöd Jenny in till design-talks med formgivare som samarbetar med Moooi, något som var mycket uppskattat och som vi säkert kommer att få se mer av i framtiden. Cocobellos stora nätverk innehåller många kreatörer som är verksamma inom designprofessionen och andra som är designintresserade och som gillar att mingla och träffa nya människor, så inte undra på att det blev en lyckad och skön kväll. Trots att Summer Design Week bjöd på flera stora events under kvällen, var det många som hittade till Kungsholmen. Underbart att Stockholm visade sig från sin bästa sida med en varm sensommarkväll med många som minglade runt på en handfull olika designevents.

Musiken och bubblet flödade hela kvällen och det blev många givande möten mellan nya och gamla polare och nya bekantskaper.

Musiken som Cocobellos In-House DJ Per Sandström satt ihop spelades på KEF:s Marcel Wanders Special Nocturne Edition KEF LS 50 Wireless. Per har recenserat kvällen och  anläggningen.

KEF grundades 1961 är en ledande brittiskt tillverkare av premiumhögtalare och aktiva ljudsystem. De har en hög ambitionsnivå på designsidan och har samarbeten förutom med Marcel Wanders, bland andra Ross Lovegrove och Porsche Design.

Om du och dina vänner vill komma på våra fester framöver se till att ni har lagt till er på vår lista för nyhetsbrev och inbjudningar. Det kan du göra här.

Ett stort och varmt tack till er kära gäster, Jenny och gänget på Moooi, samt KEF som tillsammans gjorde festen möjlig.

Stay tuned and hope to see you soon!

C-Team – Camilla Julner, Matz Borgström, Per Sandström, Thèrése B. & Tony Almén

Text: Camilla Julner
Foto ©: Camilla Julner, Hélène Backlund, Matz Borgström, Thérèse B.

Marcel Wanders firar 25 år som formgivare, här kan du läsa om hans retrospektiva utställning på Stedelijk museum i Amsterdam.
Utställningen blev en succé och gick så småningom vidare till Paris.

Upptäck mer om Moooi och deras universum.

Comments | Kommentarer

0 Comments

Pin It on Pinterest

Share This