En högtalare utöver det vanliga, både vad gäller ljud och design

Sunday, Sep 9, 2018

Jag är en av Cocobellos in house Djs med stor erfarenhet av ljud på barer, nattklubbar, privatfester och har lyssnat på många högtalare. Vid vårt senaste cocktailparty den 22a augusti, Cocobello Goes Moooi with KEF använde jag högtalarna KEF LS50 Wireless Marcel Wanders Special Nocturne Edition.

Kvällen började i lugnt tempo med softare musik och ett mindre antal gäster och som sedan ökade i antal och tempot på musiken ökade och med högre volym. Ljudet var konstant bra med stor klangbild och varmt ljud och med precis lagom pumpande bas.

Först tänkte jag att jag skulle behöva en subwoofer, men det behövdes inte utan basen gjorde sitt jobb.

Det som är den stora skillnaden med vanliga högtalare och riktiga kvalitetshögtalare som KEF är att ljudkvalitén bibehålls vid både hög och låg volym, tycker jag.

Jag intervjuade flera gäster som alla tyckte att det var mycket bra ljud. Ljudet går att anpassa efter rummet, med en equalizer med fyra inställningar: Desk; Stand; Wall och Free Space.

info och specifikationer

LS50 Wireless ‘Nocturne’
by Marcel Wanders

Prislistor och återförsäljare

http://digitalbild.se/

Text: Per Sandström
Foto: KEF
Comments | Kommentarer

0 Comments

Check out Per’s playlists

THE WORLD OF COCOBELLO
This is our home and hub online for  Cocobello and Cocobello Magazine.

Cocobello, since it was founded in 2001, has foremost been a social network ‘in real life’. The core activity is events, at various restaurants and bars, combined with the music mixed by our In House DJs. Sometimes we also do collaborations with different cultural institutions in Stockholm, Sweden.
 
In 2018, we’re developing our site to the format of an online magazine.

Privacy Policy and Cookie Policy

Pin It on Pinterest

Share This