Cocobello

Our main core has for a long time has been hosting events.

Events combined with music selected by our in-house and guest djs, at different places around town at restaurant and bars. Sometimes we also collaborate with various cultural institutions and design showrooms in Stockholm, Sweden.

 

Vad är Cocobello?

Cocobello är vårt mobila vardagsrum ute på olika publika lokaler. Det är kvällar präglade av opretentiösa mingel, med möjlighet till såväl informella samtal och oväntade möten efter dagens slit och eventuella äventyr. Till det har vi alltid en mångskiftande musikmix, främst satt av oss eller våra gästande djs. Det är ett hobbyprojekt, som har växt fram ur behovet av att ha en gemensam mötesplats – för att kunna träffa såväl gamla och som nya vänner och bekanta.

Under senare år har det utvecklats. Från att huvudsakligen vara ett klassiskt barhäng, eller om ni vill After Work / AW. Till att ibland även kunna erbjuda Art After Work / AAW i och med våra samarbeten med olika kulturella institutioner.

Musiken

Cocobello Music Eclectica

Fokus har hela tiden varit mötet och samtalet, till det har vi alltid adderat en mångskiftande musikmix – som du inte självklart hör på radion.

Cocobellos husdjs och musikansvariga

Matz Borgström och Per Sandström.

Gästdjs

Andreas Wester & co | Christian [Kanzie] Nilsson | Daniel / “Danny Illusion” | Håkan Eiderdun | Håkan Eriksson | Janos Andersson | Jens Jacobsson | Joel Degermark | Johan Greiff | Johan Lindahl | Johan Svensson | Jonas Tottmar | Ostrowski | Patrik Linvall | Peppe Bergström | Peter Gest | Robin Hill

Historik

Cocobello började tack vare en bollpassning som Thérèse B. och Tony Almén fick från Bobo Karlsson sommaren 2001. Bobo bodde i Gamla Stan och brukade hänga på Bistro Ruby och Krokodil, men suktade efter att ha ett ställe gå till lite närmare hem. Han hade spanat in den lilla sidobaren till restaurang Bläckfisken på Lilla Nygatan 21 i Gamla Stan. (I lokalerna där senare restaurangen Frantzén/Lindeberg låg)Bläckfiskens bakficka var som ett mindre “hål i väggen”-ställe. Det såg minst sagt väldigt cocobello ut! Därav namnet.

I slutet av augusti 2001 drog vi igång vårt barhäng och körde sen varje torsdag under hösten och vintern tillsammans med Bobo.  Det här var pre sociala media, så vi började med att bjuda in de närmaste vännerna och bekanta muntligen eller via mail, och sa åt dem att bjuda in sina vänner och bekanta i sina tur. Därefter fortsatte vi vidare till ställen som Markattan, Östermalms Bar & Kök och Kaos Gallery, i sällskap med Matz Borgström, som anslutit sig som vår hus-dj. Innan vi tog en längre paus för att senare uppstå, mer mobilt på ett flertal ställen i början av 2007, och i sällskap med Camilla Julner och Klas Östman (som var med oss en kortare period.)

Pleasant blev vår hemvist under 2010, och teamet utökades med Per Sandström. Under vårvintern  och våren 2011 förflyttade vi våra cocobellokvällar till Musslan. Samtidigt inledde vi vårt samarbetsprojekt – Cocobello Moderna – med Moderna Museet och MoMuMat ute på Skeppsholmen. Utöver två gästspel som genomfördes under hösten, på dels Galleri Kontrast och dels hos Malena Friday på Folkbaren under hösten 2011.

Året därpå inledde vi med en Cocobello Modernakväll i loungen i restaurangen på Moderna, för att sen under våren och början av sommaren ha AAWs / Art After Works tillsammans med Bonniers Konsthall ochdåvarande restaurangen Spetsen. Dessutom inledde vi under sommaren 2012 samarbete med dels Arkitekturmuseet och dels med Fotografiska.

Under 2013 huserade vi med barhäng på Folkbaren, och förflyttade oss sen under 2014 till HTL Kungsgatan hotell-lounge (numera Scandic No. 53).

Graffiti är något som vi alla fem – Camilla, Matz, Per, Thess och Tony – är svaga för. Vilket ledde till vi fick möjlighet att bjuda in till Wallerys event 2017, efter ett litet längre uppehåll.

Under våren 2018 har vi huserat hos Jonas SandströmKoloni Sven-Harrys Konstmuseum i Vasaparken. Vi har hållit till i  Bakfickan, där vi dessutom har kunna disponera ställets utställningsvägg och visa egna utställningar.
Dessutom fick vi möjlighet att samverka lite med Sven-Harrys konstmuseum.

Photo collage from our events with our Coocobellos showing laughing people at different venues.

Dansa

Det rena barhänget, där – mötet – är prio, är vi måna om att hålla kvar vid, eftersom vi värderar och ser det som grogrund för så mycket mer. Men vi vet att våra cocobellosar gärna skulle vilja få slå klackarna i taket, få dansa loss ordentligt, så det är något som vi aktivt spanar om att kunna förverkliga framöver.

Våra Grupper | Online Lounges

Cocobello Lounge är våra grupper på Facebook och Linked In. Bägge fungerar som våra online lounger, för alla er som någon gång har besökt Cocobello på något av de ställen där vi har huserat.

Pin It on Pinterest